سازگاری کامل با شیر ترموستاتیک
یکی از کلیدی ترین ویژگی استفاده از شیر ترموستاتیک، قابلیت تنظیم دمای دلخواه برای کاربران است. به طور مثال دمای اتاق و یا نشیمن در زمانی که نور خورشید وارد اتاق می شود و یا زمانی که در آشپزخانه پخت و پز می کنیم، طبیعتا بالا می رود و نیازی نیست که رادیاتور نیز یکسره کار کند، در اینصورت دمای اتاق از دمای مطلوب خارج می گردد و انرژی بیهوده هدر می رود. علاوه بر این، کاربران قادر خواهند بود در اتاق های مختلف دماهای مختلفی را تنظیم کنند و بدین صورت در مصرف انرژی صرفه جویی نمایند.
مزایای استفاده از شیرهای ترموستاتیک بی شمار است اما نکته مهم در بهره گیری از شیرهای ترموستاتیک، کارکرد و میزان کارآیی آنها در ارتباط با انواع مختلف رادیاتور می باشد. رادیاتورهای مختلف که در بازار موجود می باشند از نظر نوع جنس و متریال و ضریب پاسخگویی و ماند انرژی متفاوت هستند، همانطور که توضیح داده شد شیر ترموستاتیک به تغییرات دمای محیط حساس است و به طور مثال اگر دمای مطلوب اتاق توسط کاربر روی دمای ۲۲ درجه تنظیم شده باشد به محض اینکه دمای اتاق به دمای ۲۲ درجه می رسد شیر ترموستاتیک جریان آب ورودی را کم و یا قطع می کند .
موارد مهمی در این زمینه وجود دارد که شرکت آنیت در واحد تحقیق و توسعه (R&D) به آنها پرداخته و در نهایت رادیاتوری که بالاترین میزان سازگاری با شیر ترموستاتیک را داشته باشد طراحی و تولید نموده. به همین ترتیب رادیاتوری که در ارتباط با شیر ترموستاتیک کار می کند نیز می بایست سازگاری کاملی با این تنظیم و تغییرات دما داشته باشد به این منظور که رادیاتور نیز سریع گرم شود و یا سریع سرد شود. موارد تاثیر گذار در رادیاتور که باعث افزایش کارآیی شیر ترموستاتیک می گردد:
- زمان پاسخگویی کمتر رادیاتور به تغییرات دمای محیط
- ضریب انتقال حرارت بالای رادیاتور
- حجم آبگیری کمتر
- ماند انرژی کمتر رادیاتور
همچنین همانطور که در تصویر مشخص است مجرای ورودی آب در شیر ترموستاتیک بسیار کوچک تر (تقریبا ۳ برابر کوچک تر) از شیر معمولی می باشد به همین دلیل رادیاتورهایی که حجم آبگیری بالایی دارند به طور مثال رادیاتورهای فولادی هم زمان بیشتری سپری می کنند تا گرم شوند و هم اینکه به دلیل افت فشار در رادیاتور، امکان نیمه گرم شدن رادیاتور در صورتی که شیر ترموستاتیک در مسیر آب ورودی نصب شده باشد وجود دارد. به همین دلیل رادیاتوری که حجم آبگیری بالا و ضریب انتقال حرارت پایین و ماند انرژی زیادی دارند در تعامل با شیر ترموستاتیک نه تنها مزیت هایی برای کاربر ایجاد نمیکند بلکه باعث بروز اختلال در کارکرد رادیاتور نیز می شود. بنابراین طبق یافته های European Building Automation Controls سازگارترین رادیاتور با شیر ترموستاتیک رادیاتورهای آلومینیومی اکسترود low Temperature & low H2O می باشد که علاوه بر حجم آبگیری پایین، ضریب انتقال حرارت بالا و ماند انرژی کم دارند در این صورت اگر رادیاتوری با این مشخصات و ویژگی ها طراحی گردد بالاترین میزان سازگاری با شیر ترموستاتیک را دارند .
رادیاتورهای آنیت در مقایسه با رادیاتورهای فولادی و رادیاتورهای دایکستی حجم آبگیری کمتری دارند و در مقابل ضریب انتقال حرارت بالاتری دارند به دلیل اینکه ضریب خلوص آلومینیوم در رادیاتورهای آنیت بالاتر است. علاوه بر این، زمان پاسخگویی سریع و ماند انرژی کم باعث شده تا رادیاتورهای آنیت سازگاری فوق العاده با شیر ترموستاتیک داشته باشند.